Kokemuksia iPad-täppärin käytöstä


Aloittelijoita, kokeneita käyttäjiä, opettajia, muita kuin opettajia - meitä on moneen lähtöön kokeilemassa ja käyttämässä iPadia ties mihin kaikkeen. Tämä sivu on kokemusten jakamista ja vastaanottamista varten.

iPad palautti piirtämisen ilon


Minulla on ollut tämä iPad vähän reilut puoli vuotta. En luopuisi tästä enää mistään hinnasta ja kun tämä aikanaan sanoo sopimuksensa ierti, hankin varmasti uuden. Muista täppäreistä minulla ei ole kokemusta, mutta olen varma, että niiden käyttäjien tuntemukset ovat samanLaisia.

Kerron nyt piirtämisestä. Olen hyvässä keski-iässä oleva ihminen ja aina olen ajatellut, että piirtää en osaa ja ettei sillä ole väliäkään, piirtäkööt muut. Valokuvausta harrastin aikanaan enemmänkin ja kuvankäsittelyä osaan keskimääräistä paremmin, tiedon visuaaliset esittämistavat myös sopivat minulle. Ehkä halu piirtämiseenkin piileskeli alitajunnassa. Asensin tähän täppärille useitakin piirto-ohjelmia ja kokeilin niitä, mutta vasta kun joku - ehkä Anne Rongas - vinkkasi toiminnoiltaan yksinkertaisesta SketchTime-ohjelmasta, aloinkin oikeasti piirtelemään. Syntyi sarja salataitelijan luontokuvia, kukia ja puita, joita esittelin ylpeänä ystäville ja työkavereille. Nyt opettelen piirtämään iloisia ihmisiä lapsille tarkoitetun oppaan avulla ja se on mahdottoman hauskaa.

Katsotaanpa, saanko tuotua kuvia tähän wikiin suoraan iPadin kamerarullasta.... Ei onnistu, Upload files -ei toimi. Mutta kun konstit loppuu, niin keinot jää. Lähetän pari kuvaa Posterous-blogiin ja linkitän ne sieltä tänne, hetki vain... Hmmm, eipä toiminut sekään. Tuli monenlaista ongelmaa, joista kaikista ei oikein tiennyt, mihin toimintaketjun osaan ne liittyivät. Se oli selvä, että Safari-selain ei anna hallinnoida Posterous-ympäristöä. Photon näytti käyttöliittymän ja antoi tehdä muokkauksia, mutta silti kuvat eivät tulleet perille sähköpostin kautta. Se on varmaa, että kovin moni ei jaksa näin kauaa yrittää selvittää, miten iPadistä saisi kuvan tähän wikiin, enkä minäkään jaksa tämän enempää. Posterous oli huono valinta, joku muu kuvasaitti olisi varmaan toiminut paremmin.

Näillä mietteillä kirjaili Päivi Mobiilikesäkoulun alla.

PS. Nyt piirtämäni kuvat lopulta tulivat Posterous-blogiini. Se ei kuitenkaan sovi kuvapalvelimeksi tälle wikille, koska yksittäisen kuvan osoitetta ei saa esille. Jos siis piirrokseni kiinnostavat, vilkaise http://kielitaituri.posterous.com/